söndag 8 december 2013

Barnvagnstäcke helt för hand

I somras sydde jag för första gången en topp helt för hand, bestående av hexagoner. När den var ihop lagd och det var dagsatt handquilta, så fegade jag ut.
Kändes som att det var ett för stort projekt att testa handquiltning på för första gången, så det blev ett litet barnvagnstäcke som jag först sydde för hand och sedan handquiltade.


Bild på quiltningen.



Handsömnad med mallar och så, det kan jag tänka mig, men det här med handquiltning tror jag inte riktigt är min grej. Svårt för att få till det med att göra flera stygn åt gången, oftast blev det nål upp eller ner åt gången. Gör man så, så kommer det bli bökigare ju större quiltar som skall quiltas och nacke och axlar kommer att få ta stryk.
Spjälsängstäcket av hexagoner har mamma tagit för att handquilta och hon tycker at det går bättre än vad jag gjorde, kan visserligen inte sitta några längre stunder med det, men lite då och då så skall det nog snart bli klart.


Kram Gun

12 kommentarer:

 1. Vilket fint täcke som du sytt. Och jag håller med dig, handkviltning är inte min grej heller.

  SvaraRadera
 2. Ett förtjusande barntäcke av hexagoner, så bra att din mamma fixade det här med kviltningen och det har hon gjort med den äran! Kram

  SvaraRadera
 3. Det är sååå fint - och handquiltningen lika så! Tålamodsprövande arbete det där med handquiltning men ack så snyggt.
  Kramisar

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga tyger som Du sytt Dina hexagoner i, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 5. Vilket jobb! Jätte fint täcke.

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 6. Vad modig du är! Mitt första (och hittills enda tror jag) handquiltningsprojekt blev en liten nesse. Fint blir det i alla fall. både mönster och quiltning.

  SvaraRadera
 7. Jättegulligt täcke. Annika

  SvaraRadera
 8. Jättesött litet täcke! Få se om jag så småningom gör något försök med handkviltning..... kram Katarina

  SvaraRadera
 9. Underbart täcke du gjort!!
  Jag tycker handkviltning är så fint. Önskar att mina händer ville klara av det igen. Tyckte det var rogivande då jag gjorde.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 10. Finfint täcke!! tummen upp för kviltningen.
  Kram Veronica

  SvaraRadera