fredag 28 december 2012

Minitäcke o tomtar


Ligger efter med bloggandet av färdiga syprojekt.

I november blev lukkekanten klar på de sista minitäckena, målet för året var ju att sy minst ett i månaden, men när jag tog tag i min låda med scraps och fultyger så blev det istället totalt 46 stycken som har och kommer att hamna på neonatalavdelningen på Mölndals Sjukhus. Sydde alla i samma mönster, men ända blev de så olika beroende på tygerna, några tycker jag blev riktigt gräsliga och några blev riktigt fina. De som jag tyckte var gräsliga tyckte andra var jättefina, så det är tur att smaken är olika. Jag såg nog fortfarande det fula tyget framför mig innan det skars ner i småbitar och det gjorde nog att jag tyckte de var gräsliga. Går lite i tankarna på att göra ett annat mönster nästa år, samtidigt som det är lite lockande att använda samma, har ju blivit som en liten signatur på att de är gjorda av mig.


Den sista sena beställningen av tomtar blev också klara till jul, i år varierade jag mig inte så mycket när det gäller val av tyg och tråd, de blev väldigt lika allihop, vilket inte gör något då de inte skall hamna på samma ställe.

Inte så många dagar kvar på detta året, får se om jag får färdigt några fler projekt innan det blir nytt år. Lider just nu av sytorka, ingen motivation, syr bara det som måstes, som lappa och laga.
Jo, Amanda fick ju ny mobil i julklapp och då var hennes gamla fodral för små, så då ”tvingade” jag mig till att sy ett nytt till henne efter att hon till slut lyckades välja tyger, har inte tagit kort på det, får se till att göra det.

Kram Gun

12 kommentarer:

 1. Jag tycker att dina minitäcken är helt underbara och att de går till en sådan bra sak! Är ni några som har gått ihop för att sy dessa täcken? Jag gissar att man får täcket med sig hem när man äntligen får lämna neonatalavdelningen. Hur stora (eller små) gör du dem? Många frågor blev det men jag älskar det underbara ändamålet och kanske kan vi göra nåt liknande här uppåt i Sverige.
  God fortsättning på julen!
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. Dina småtäcken är jättesöta och varför ändra ett vinnande recept (eller vad man brukar säga)! Du får säkert sylust när nya året kommer! Kram Catarina

  SvaraRadera
 3. Vilken enorm produktion Du haft under 2012 på pyttetäcken! och inte bara det, Du har ju sytt en del Afriktäcken också.
  Usch Gun, Du har smittat mig. Jag har också tappat sylusten, synd när jag just nu har en del tid att sy.
  Gott Nytt År önskar jag Dig och Din familj.
  kram
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Jeg sier det igjen: Jeg er imponert over din store produksjon, og teppene er enkle og fine- men dog med mange sømmer!
  Sylysten kommer nok, bare gå på syrommet og klapp på stoffene, så kommer ideene og lysten, skal du se! Godt nytt år!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig samling minitäcken!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 6. Jag är imponerad över att Du sytt och lämnat så många minitäcken till neonatalavdelningen på Mölndals sjukhus.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 7. Dina kviltar är jättefina och din produktion är fantastisk!
  Visst skulle det vara roligt att sy ett annat mönster, men håller med dig om att dessa täcken nästan blivit som din signatur.
  Gott nytt år
  Kram

  SvaraRadera
 8. Oj, med din produktionstakt kan du ju BÅDE köra nytt mönster och det gamla beprövade "signum-mönstret" :-) Fina grejer!

  SvaraRadera
 9. Beundransvärt så mycket fint du syr!
  Ingen ö-resa ännu?:-)))
  kram Gudrun

  SvaraRadera
 10. Men oj så många babytäcken du hunnit med! Så fina dessutom!

  SvaraRadera
 11. Fina täcken, så lika men ändå så olika.

  SvaraRadera
 12. Jeg er mektig imponert over alle teppene! Godt nyttår til deg ønskes fra Siri:-)

  SvaraRadera