fredag 7 september 2012

Väska


För några veckor sedan var Goa Gumman och sykompisen Veronica och jag för 5:e året i rad på kurs en bra bit hemifrån. Denna gång bar det iväg till Quiltameva i Malmö.

Det var en askkurs som gällde denna gång, en rund ask som Veronica har velat göra i flera år med det har inte blivit av, men nu passade det bra och då är det ju klart att jag hänger med. En mycket trevlig dag hade vi med besök i flera quiltbutiker på vägen ner till Malmö. Sen kväll eller snarare tidig morgon hann det bli innan vi var hemma igen.

En av butikerna vi besökte var Annalunda i Förslöv, en mycket trevlig butik och dess ägare. Vi fick bland annat syn på en väska som tilltalades oss mycket. Jag har länge tänkt sy mig en ny väska att ha till jobbet för att få bra plats med matlådan och inte behöva vara rädd varje dag för att innehållet antingen skall ramla ut på gatan eller ännu värre hamna inne i väskan bland allt annat som ligger där i en salig röra. SÅ den här väskan skulle passa perfekt för att råda bot på detta.

Men det fanns inget mönster på väskan så det blev till att mäta och ta några kort och sedan fundera på hur vi skulle göra.

Så i förra veckan tog vi oss en sydag och sydde våra väskor tillsammans och nöjda blev vi över resultatet.

Insidan där finns fickor till nyklar, mobil m.m.

Några små förvaringar och tillbehör skall det nog bli av de tygerna som blev över.
Vill ni se hur Veronicas blev så titta in i hennes blogg.Verholms sya

Kram Gun

11 kommentarer:

 1. skjønner dere har hatt en kjempe fin dag med masse inspirasjon. Veska er kjempe fin. Den kommer du til å ha glede av lenge.
  Ha en fin og kreativ helg.

  SvaraRadera
 2. Så lekker veske du har laget - god plass i denne :-)
  Quilteklem

  SvaraRadera
 3. Den väskan som Du har klurat ut hur den skulle sys, blev ju jättefin. Det verkar vara en käck modell,tycker jag. Färgerna tilltalar mig också.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. Väskan är jättesnygg och så duktiga ni har varit att fixa till den utan mönster! kram

  SvaraRadera
 5. Snygg väska... och fint sydd och dessutom utan mönster... Bra jobbat tycker jag. Modellen ser jättebra ut med den lite bredare bottnen som gör den stadig och rymlig!!
  Kanonfin och snygga tyger!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vikken kanon väska,jätte praktisk :)

  Ha de gott !

  SvaraRadera
 7. Så snygg väska som du sytt, Praktisk och fin tycker jag

  SvaraRadera
 8. Jättefin väska, den ser väldigt praktisk ut!

  SvaraRadera
 9. Fin o verkar praktisk! Kram Anneli

  SvaraRadera