söndag 29 april 2012

Fegen 2011

För två veckor sedan var det dags för den årliga syhelgen i Fegen tillsammans med ett gott gäng tjejer.
Mycket sömnad blev det. Bland annat hade vi en liten sytillsammans, där vi innan bara hade fått måtten på hur vi skulle skära till tygerna. Det blev små snäppbörsar.
Jag hade tappat bort två av mina tygbitar, men med hjälp av Monica som hade för få bitar tillskurna, men med sig annat tyg, fick jag ihop en jag med. Så här blev den.
Här är de allihop.

Redovisning av utmaningen vi fick förra året var det också dags för.
Detta är vad vi fick. En stor trådrulle med tygremsor och en liten panel.
Av detta skulle vi sy en väska, vi fick lägga till ett valfritt tyg samt ett av de som var på rullen.
Min väska blev så här.
Panelen hamnade på insidan som en ficka. Tyvärr så tog jag bild på andra sidan.
En otrolig stor variation på väskorna, trots att vi alla hade samma förutsättningar.
Ett besök på Tyger o Ting hör ju också helgen till, där vi fick en ny utmaning till nästa år. Denna gång blir det större variation, då ingen har fått samma tyg, bara storlek på bitarna är lika. Lite spets och knappar var det också i påsen.
”Ett vågat projekt” kallas utmaningen, allt i påsen skall användas, alla sömmar och delar måste vara svängda/vågiga alltså inte raka.
Direkt när jag läste vad som stod på lappen så fick jag en ide, på vad jag skulle göra, nu gäller det bara att komma ihåg det tills det är dags att sätta igång. Denna gång skall jag inte vänta tills sista minuten som det blev i år.
Resten av helgen var det valfri sömnad, jag sydde klart en topp i svart och vitt med rosa bård till Amanda, en beställning hon har gjort. Jag missade att ta kort på den, så ni får se den först när jag fått den klar. Just nu ligger den i en hög tillsammans med andra toppar som skall läggas ihop och quiltas.
Något som jag däremot har tagit kort på är mina block till snake river som jag bara hade en söm kvar på när jag kom hem och den syddes under veckan, men sedan blev jag så nyfiken på hur det skulle bli så jag lade ut alla blocken och det blev inte så tokigt tycker jag.
Nu är det bårdens block som skall göras, men lite annan sömnad kommer i mellan. Bland annat skall det sys nya gardiner till mitt rum på jobbet.
Så ska de bli klara till i morgon som jag hade tänkt så skall jag nog bege mig till symaskinen igen.
Må så gott. Tack för att du tittade in här.

Kram Gun

5 kommentarer:

 1. Vilka fina färger du har i din Snake River och snygg din väska blev! Kram

  SvaraRadera
 2. Så flott teppe! Her gjelder det vel å holde tunga rett i munnen, ser komplisert ut!
  Morsomt med alle veskene som ble så forskjellige!

  SvaraRadera
 3. vad fina dina snake river blir.....jag har inte lagt ut mina block ännu, har börjat ta tag i bården, men det går långsamt framåt.

  SvaraRadera
 4. Så många snygga saker du gjort och Snake Rivern blir så läcker.
  Kram Quiltarkatten Lena i Kungsängen

  SvaraRadera
 5. vilka snygga väskor.. jag gillade din o den som är brevid..o sen kuvertväskan (är det till en dator)o sen den som är längst fram..tänk att inte en va lik, ganska lustigt då ni hade samma tyg.Snaken blir oxå jättefin,, ojoj vilket jobb.!Mattan va skithäftig, tänk va man kan göra mycket..ha en bra dag!

  SvaraRadera