söndag 4 september 2011

Quiltcamp

Vecka 34 var jag på quiltcamp i Mörarp anordnat av Åsa på Quiltpassion.
Mina medresenärer var Veronica, Maj och Carina, vi sydde från morgon till kväll. Alla gick vi på utbildning på Rosa och lärde oss longarmsquiltning. Efter utbildningen var det dags att quilta våra medhavda färdiga toppar. Jag hade tagit med mig ett dubbelsängsöverkast som legat i nästan två år och väntat på att bli quiltat. Det var så stort att det precis fick plats att quilta med Rosa.
Att quilta på Rosa var jätteskoj, fast svårt innan man blev van och kunde slappna av så att det kunde bli fina mjuka svängar på quiltmönstret, i början ville det gärna bli lite kantigt.

Quiltat klart med quiltningen syns inte så bra på avstånd. Bild på baksidan glömde jag att ta, då hade ni bättre sett hur quiltningen blev.

Sydde ihop en topp av 2,5 inch remsor, där man inte visste hur slut resultatet skulle bli. Alla remsor syddes först ihop till en endaste lång. Därefter lade man rätan mot rätan och sydde ihop längs långsidan. Klippte isär när man kom till slutet. Strök remsan som nu bestod av två remsors bredd. Därefter gjorde man samma sak en gång till, räta mot räta och sy ihop längs långsidan. Så här gjorde man några gånger till, tills man var nöjd med formatet.
Jag har än inte bestämt hur jag skall gå vidare med min påbörjade topp, så den får nu ligga till sig lite tills inspirationen har kommit igång.

Några necessärer som skall vara till födelsedagspresenter under hösten till Amandas kompisar hann jag med att sy.
Kvar är handsömnaden på insidan samt att de skall pyntas med pärlor.

Av tygerna som jag köpte hos Quiltbiten på semestern blev det en stickväska, stickpåse samt några små förvaringar.
Här är det handtag och handsömnad kvar att göra.

Av några tyger jag fått av en sykompis för något år sedan blev det en topp till en mysfilt. Denna fastnade inte på bild, så ni får vänta tills den är helt färdig innan ni får se hur den blev.

När de andra hade quiltat klart sina projekt på Rosa var det dags för mitt andra projekt. Inte lika stort som det första.
Denna gången valde jag ett ”mjukare” mönster på min quiltning och jag tycker jag fik till det riktigt bra.
Här är det färdig quiltat, tyvärr så syns quiltningen inte så bra på bild.

En av dagarna tog vi oss en tur till skogarna i närheten av Perstorp och hamnade hos Quilthjärtat.
In genom denna dörr och uppför trappan, så kom man till butiken som var fylld med tyger och andra ”bra att ha saker”. Självklart blev det en del som hamnade i påsen med hem.

Planerna var att vi även skulle besökt en quiltbutik i Helsingborg en dag, men det hanns inte med under veckan och på lördag när vi hade tid så var den inte öppen, så den får vi ta och utforska en annan gång istället.

Självklart så blev det en massa inköp hos Åsa.

Svårt att inte handla när man kommer in i en sådan här affär med massor av fina tyger och annat smått och gott.

Avslutningsvis, veckan var underbar och en repris måste göras. Får lägga upp ett litet ”lager” av färdiga toppar, klara för att quilta med Rosa.

När jag har sytt handsömnad och fått klart mina projekt helt och hållet så kommer bättre bilder på det jag gjort, till dess får ni ha det så bra.

Tack för att ni tittar in hos mig lite då och då.

Kram Gun

8 kommentarer:

 1. Alla som varit på Quiltcamp verkar nöjda, kan man var annat när man får göra det roligaste man vet och dessutom vara ifred för familjen en hel vecka ;o))

  SvaraRadera
 2. Underbara kviltar du fått nästan klart!!
  Jag tänker nog försöka mig på Rosa när jag skall på min camp.
  Tack för titten. Kul att se och läsa om hur ni hade det.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Oj, vilket fart du haft under veckan, fast det visste jag ju redan!Jag blev så glad när jag träffade er i Laxbutiken.Hann med en kortis till Åsa men var stressad och KS satt kvar i bilen,vi skulle till golfbanan.Är också jättesugen på en quiltcampvecka så man bara kan sy i fred, vilken lycka! Kram fr Lisa i Lysekil

  SvaraRadera
 4. Kul att få ta del av hur ni hade det, och att se allt fint du sytt! Otroligt så produktiv du är! Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Du är verkligen produktiv och fint blir det! kram

  SvaraRadera
 6. Tack för att du visade och berättade, så mycket fint du hann att få ihop, men det kände jag ju till sedan tidigare att du är koncentrerad och snabb på att sy!Kram Immi

  SvaraRadera
 7. Hej, jättefina alster! Vet du vad blocken heter till det röda resp. gröna täcket?
  Hälsningar
  Mia

  SvaraRadera
 8. Oh, vad mycket du hann med. Härligt och vilka fina quiltar-jättesnygga.
  Elisabet i Järfälla

  SvaraRadera