måndag 27 juni 2011

Klädsömnad

Helgens sömnad bestod av klädsömnad, något som jag inte gör lika ofta nu för tiden som det gjordes förr. Tycker inte det är lika roligt längre, men lite då och då så är det kul.
Var hos Yvonne i Tygaffären i början på förra veckan, då visade hon mig ett linne/klänning som en kund hade sytt och broderat. Det tilltalade mig mycket så jag knyckte idén rakt av och sydde en sommarklänning till Amanda.
Min egeninköpa julklapp blev äntligen provad då jag broderade en blomma med hjälp av ”embroidery cutwork needle kit”, det gav mersmak så fler sådana här broderier i denna teknik kommer det att bli i framtiden.
Blomman har fått lite extra ”pynt” av några lila nitar. Fick massa nitar över så det blev en rad även runt halskanten.
Jag hann även med två t-shirtar till mig, av bitarna som blev över räckte det till linnen till Amanda. Extra kul blev det när hon tog på sig ett av linnena direkt när jag var klar.
Just nu finns inga fler planer på klädsömnad, men kanske lite längre fram i sommar. Finns några metrar tyg i hyllorna som kan bli några fina kläder.
Må så gott tills nästa gång.

Kram Gun

5 kommentarer:

 1. Så fina! Sydde mycket förr, men har inte gjort det på många år...får se om inspirationen kommer.

  SvaraRadera
 2. Jättesöta kläder och va trevligt att använda cutworkbroderierna till klänningen, snyggt! Kram..

  SvaraRadera
 3. Så fina!Kul då de uppskattar det man gör. ..jag sydde oxå en del då barnen va små..el inte en del utan mycket..sydde nästan allt..o nu ingenting i klädväg... har funderat om jag skulle sy taijts till 10 åringen o kanske nån klänning..Har ju tyg så de räcker o blir över..Kanske lite åt de andra barnbarnen oxå.. ha det bra idag..

  SvaraRadera
 4. Jättefina kläder och nitarna var pricken över i.. :)

  MVH Mirre

  SvaraRadera
 5. Åh vad mycket snyggt du har gjort. Måste till Yvonne snart hon har alltid så roliga tyger.
  Kram Hoffmansdesign

  SvaraRadera