lördag 7 maj 2011

Slut på resttyger/scraps

Min mamma är pensionär sedan något år tillbaka och tycker att hon har gott om tid, så hon uppskattar när jag kan komma på uppgifter till henne att göra.
För några månader sedan fick hon i uppdrag att skära ner alla mina resttyger till 2” rutor. Jag tog även fram en hög med tyger från skåpet, tyger med mönster som jag haft svårt att sätta ihop med andra av olika anledningar, och blivit liggandes i flera år. Nu skulle de användas, skärs de ner till små rutor så passar de bättre ihop med andra tyger.
Men att skära långa skär det ville inte mamma göra, hon känner inte att hon behärskar kniven så bra. Så det blev för min del att skära upp tyghögen i långa remsor och sedan tog mamma vid.
Det blev en rejäl låda med rutor i massor av olika färger och nyanser. Missade att ta kort på den fulla lådan, men så här ser min resttygslåda ut nu.
Helt tom men redo för att sakta med säkert fyllas på igen.
Efterhand som tygerna har blivit tillskurna har jag börjat sy ihop ruta med nästa ruta och så vidare med nästa ruta …………..
Ja, vad har det då blivit av alla dessa rutor?
Jo, först så blev det, det här.
Mittsektionen till 32 minitäcken ligger nu färdiga för att ”bara” få två bårder på sig och sedan läggas ihop med vadd och flannel inför quiltningen. Kommer inte att sy dessa nu, utan ta något då och då när jag ”ändå” har framme något tyg som passar till någon av bårderna.
Blev det något mer av rutorna?
Ja, det blev det.
Toppar till 4 Afrikatäcken. Två av dessa har jag idag lagt ihop, så de ligger redo för att quiltas de närmsta dagarna.
Känns jätte skönt att fått göra ett sådant här rejält röj bland tygerna, ännu skönare att alla bitar är ihop sydda. Efter quiltningen av Afrikatäcken är jag redo att ta tag i något anat påbörjat projekt, vilket det blir återstår att se.
Må så gott tills nästa gång.
Kram Gun

11 kommentarer:

 1. Vilken effektivitet, jag blir alldeles matt! Det kommer att bli fina täcken av scrapsen!

  SvaraRadera
 2. Heja dig!! kram Veronica

  SvaraRadera
 3. Visst är det en härlig känsla att kunna göra nåt av restgarner och resttyger.
  Och sen kan man ju köpa nytt utan dåligt samvete!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 4. Oj, det måste ha varit en rejäl hög med rutor för att räcka till såååå många täcken. Jättebra att de kommer till nytta.

  SvaraRadera
 5. Härlig hjälp du har.Kommer att bli fina täcken.
  kram Gudrun

  SvaraRadera
 6. Oj vilket samarbete ni gjort!! Ingen dålig produktin av smålappar! Önskar jag kunde få fart på mi själv och bli av min tvätunna med scraps!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 7. Oj vad flitiga ni varit och vilket tålamod ni måste ha, både mamma och du. Dina ihopsydda rutor ser jättehärliga ut. Ååååhhh tänk om jag hade haft hälften av er disciplin, det hade jag kommit långt på.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Har sagt det förut och säger det igen!
  Effektivitet skulle kunna vara ditt andra namn!
  Så glad över de blivande Afrika-täckena!
  Tackar på förhand!!!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vad ni jobbat på bra, mammma och du! 32 mittrutor - jösses vilken produktion. Och vilken win-win-win, du får rensat bland tygerna, mamma gör nytta, du får sy, många får glädje av dina alster. Det där blev nog win-win-win-win-win-win :-) Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Med din hastighet, så är nog restlådan snart fylld igen:-)) Härligt samarbete med din mamma, som gett fint resultat! Kram Katarina

  SvaraRadera
 11. Vad mysigt med ert samarbete och så många härliga kviltar ni kommer att kunna leverera så småningom.

  SvaraRadera