söndag 27 november 2011

Tomtepar

Dessa två bonader har det blivit av ett ”tygkit” jag köpte av tyger o Ting på mässan på Kviberg.

Har inte behov av mer julsaker men kunde inte låta bli, gillade dessa tomtarna.

Kram Gun

onsdag 23 november 2011

Yellow Brick Road

Köpte av Liz på ”Quiltköping” för något år sedan en ”rulle” med tyger i rosa. Gick snabbt att skära till och sy blocken, men sedan blev det stopp, hittade inget bra tyg till bården. Hittade ett tyg hos Villerkullaquilt, men det räckte bara till baksida och inte till bård på framsidan. Köpte till slut ett tyg hos Quiltstudion till bården. Projektet blev lagt åt sidan för att quiltas senare.
Men när jag tog fram det och tänkte lägga ihop det för quiltning så tyckte jag inte bården var bra, den gick för mycket åt blått. Så det blev att jag tog baksidestyget till bård och lukkekant och nytt tyg fick införskaffas till baksida.
Täcket är quiltat med mönster sömmar i diket. För att få snygga sömmar så går det inte att gasa fullt, utan det har tagit sin lilla tid att få det klart.
Men nu är jag nöjd att det är klart i alla fall.


Kram Gun

fredag 18 november 2011

Halsduk

I Loppy garn.
Amanda ville behålla den, men det fick hon inte, något får allt vara till mig någon gång. Istället har annat garn inköpts för att bli en halsduk till henne.

Kram Gun

lördag 12 november 2011

Klädsömnad

Var ett tag sedan det syddes klart men kameran har inte blivit tömd förrän idag.
Långtröja med volang och tights.
Klänning till sommaren
Av tygrester blev det en pyjamas.
Grå ”skinn” tights.
Kjol i favoritmodellen.
Amanda blev nöjd med påfyllningen av hennes garderob.

Kram Gun

fredag 4 november 2011

Sängöverkast

Sängöverkastet som var mitt första projekt att quilta på Rosa hos Åsa i Mörarp har nu fått lukkekanten på sig. Blev så nyfiken på hur det skulle ta sig ut på en säng så jag var tvungen att testa det på vår. Är egentligen gjort för att passa på en som inte har fotgavel.
Bild på hur quiltningen ser ut.

Kram Gun