söndag 30 januari 2011

Ett par i limegrönt

Då var nästa omgång sockor klara.

Samma mönster som de förra paren, men denna gång istället i limegrönt.
Nästa par jag ger mig på får bli i annat mönster
Har ni något förslag, skall vara till stickor nr 3.

Kram Gun

lördag 29 januari 2011

Turkos fötter

Idag har det blivit flera timmar vid symaskinen, var väldigt längesedan som det blev så många på en och samma dag.
Har inte fått något projekt helt färdigt, men flera är på god väg att bli färdiga. Bara det där sista lilla som skall till, som handsömnaden av lukkekant, några pärlor skall sys fast, någon rosett skall knytas och sys fast m.m.
Men häromdagen fick jag fäst trådarna på några sockor, så något har jag i alla fall att visa er idag.

Ett väldigt enkelt mönster 2 aviga och 2 räta och så förskjuter man mönstret en maska vart 6:e varv. Behöver knappt tänka bara att sticka på, passar perfekt att hålla på med när man vill titta på tv:n men ändå ha något i händerna.
Har snart ett par till klara, blir bild på de en annan dag.
Må så gott till dess.

Kram Gun

måndag 17 januari 2011

Julgransbonad

Nu är jag sent ute, fast jag väljer att vara positiv så det blir istället att jag är väldigt ute i god tid.
Jag har nu klätt färdigt min gran. Girlangerna är på plats och ljusen lyser så fint. Fast att få ljusen att bli bra eller över huvud taget synas på bild var svårt eller rättare sagt omöjligt. Kameran och jag är inte de bästa vänner precis. Små glittrande pärlor är det i alla fall som skall föreställa ljusen.

Men oj vad är det jag ser.
Har granen fått objudna gäster?

Kram Gun

söndag 16 januari 2011

Axelvärmare


Årets första stickade alster klart. Färdigt stickat har det varit ett bra tag, men att bli klar med det där sista lilla som att fästa trådar och sy i knappar tar i bland väldigt lång tid.
En axelvärmare till Amanda har det i alla fall blivit.
Stickad i underbara Manos Silk Blend.
Förutom att jag håller på med en uppifrån och ner kofta till Amanda, så är det sockstickning som gäller framför tvn. När vi var hos mina föräldrar vid jul så hittade jag en stor påse med ett antal härvor garn som jag tänkte skall bli sockar. Kommer att bli massor, men att ha en stickning i händerna vid tvn gör att jag inte somnar, hihi.

Kram Gun

fredag 14 januari 2011

Necessärer


Äntligen har jag sytt klart något på det nya året.

Först blev det en omgång av Cristels necessärer, när jag sydde förra omgången så blev det tyg över och det räckte precis till en omgång till. Dessa fick några pärlor på sig som dekoration istället för små rosetter.

Sedan blev det en omgång till, hittade en lagom tygbit som också räckte precis till, även här blev det pärlor på.

Fler projekt ligger på kö, för att nästan vara färdigt, lite små pill kvar bara, som att fästa några trådar, någon pärla eller någon knapp. Återkommer när jag fått nästa projekt klara.

Kram Gun

måndag 10 januari 2011

Istället för zoomin

Nu gör jag som "alla" andra startar med en "blogspot" istället för zoomin. Tid för att lära mig hur det funkar har jag inte just nu, men en start har det i alla fall blivit. Hoppas att mer tid snart skall infinna sig så jag kommer på hur det funkar. Och att jag får till bilder så jag kan visa vad jag syr och stickar.
Tills dess ha det så bra.
Kram Gun